‘gemeenschap’ – Chapbook

Per vandaag en gedurende twee weken is mijn chapbook gemeenschap te bestellen. Hier is alvast het gedicht ‘naar beckett’ te lezen en wordt ook uitgelegd hoe je de bundel kunt aanschaffen. Vandaag verscheen daarnaast een voorpublicatie van de bundel in online literair tijdschrift Samplekanon. Lees het gedicht ‘tocht’ hier.

Halverwege Chapbooks is een bijzondere uitgeverij, die er in slaagt om poëzie budgetneutraal uit te geven. Piet Gerbrandy noemde het initiatief in de Groene Amsterdammer een ‘politiek statement’ dat ‘laat zien dat lezers heel goed een anarchistische gemeenschap kunnen vormen die zich onttrekt aan de zogenaamd oppermachtige wetten van de markt.’ In die gemeenschap voel ik me allicht wel thuis.

Op de site van Halverwege is te lezen over het chapbook: deze “poëzie is even politiek als speels, dan weer filosofisch abstract, dan weer pijnlijk direct en concreet, en in alle registers waarvan hij zich bedient verraadt zich een grote interesse in de implicaties van de taal die wij gebruiken.”

0 comments